26 augustus 2017 2892x gelezen

Looptechniektraining!Jeugd

Vanaf september start de jeugdopleiding van K. Kontich F.C. opnieuw met de organisatie van looptechniektrainingen.

De focus zal hierbij liggen op het verbeteren van de looptechniek van onze voetballers, zodat zij enerzijds aan sprintsnelheid winnen en anderzijds minder energie zullen verbruiken tijdens het lopen. Een voetbalwedstrijd wordt namelijk niet alleen gewonnen door voetbaltechniek, maar zeker en vast ook door uithouding en snelheid.

De looptechniektraining vindt elke woensdag plaats van 18u00 tot 19u00 en dit voor de middenbouw, zijnde de leeftijdscategorieën van U10 tot U13. Op deze leeftijd kunnen kinderen het meest ‘gekneed’ worden op gebouw van looptechniek. In een latere fase kan eventueel bekeken worden of ook de U15 (en hogere leeftijden) baat kunnen hebben bij een dergelijke training.

De trainingen worden gegeven door de ervaren atletiektrainer Jos Renders. Jos is A-trainer (internationaal niveau, 17- tot 22-jarigen) in het verspringen en B-trainer (nationaal niveau, 14- tot 17-jarigen) in loopdisciplines. Als trainer is Jos sinds 1983 actief bij diverse atletiekclubs in de regio.

Concreet:

  • We starten op 6 september met looptechniektrainingen;
  • Elke ploeg van U10 tot en met U13 komt met een beurtrol aan de beurt: de trainers zullen hun spelertjes steeds informeren;
  • Aangezien de trainingen van U11 tot U13 normaal gezien slechts starten om 18u30, zal de desbetreffende ploeg dus enkele keren een half uurtje vroeger op de club moeten aanwezig zijn;
  • Loopschoenen (of sportieve schoenen, maar géén voetbalschoenen) dienen meegebracht te worden.

De voorbije jaren groeide onze jeugdafdeling van ca. 75 jeugdspelertjes naar 300, wat betekende dat het clubbestuur alle zeilen moest bijzetten om voor voldoende ondersteuning te zorgen (trainers, materiaal, organisatie,…). Vanaf dit seizoen zal dus nog meer dan anders gefocust worden op het verbeteren van de kwaliteit van onze jeugdopleiding. Samen met onze gemotiveerde jeugdtrainers moet dit zeker lukken!