21 mei 2019 423x gelezen

K. Kontich F.C. B naar 3e provinciale ! 4e Provinciale

Kontich F.C. B, het 2e ‘eerste elftal’ van onze club, wist zich gisteren te verzekeren van de promotie naar 3e provinciale.

Na een sterk seizoen waarin het maar liefst 21 keer won en 3 keer gelijk speelde, rekenden onze youngsters in de eindronde af met Sporting Mechelen en KFC Halle-Zoersel. Zondagmiddag verdedigde K. Kontich F.C. een 3-4 overwinning op het veld van KFC Halle-Zoersel met succes, want Yassine El Boudakhani en Thomas Van Soom zorgden al in de eerste helft voor een relatief veilige 2/0 voorsprong. KFC Halle kwam niet verder dan de aansluitingstreffer, waarna de champagne ontkurkt mocht worden.

K. Kontich F.C. besliste ruim 3 jaar geleden om te starten met een ‘B’-elftal in 4e provinciale en stelde daarbij een duidelijke visie voorop:

  • Het elftal in 4e provinciale zou steeds in functie staan van het 1e eerste elftal van de club;
  • Het elftal in 4e provinciale zou in hoofdzaak rekruteren uit de betere Kontichse jeugdspelers.

Op die manier hoopte de club:

  • elke getalenteerde jeugdvoetballer van K. Kontich F.C. een kans te bieden om kennis te maken met ‘competitievoetbal in een eerste elftal’;
  • te vermijden dat Kontichse jeugdspelers (die nu vaak niet kunnen doorstoten naar ons eerste elftal in 1e provinciale) – bij gebrek aan een toekomstperspectief - vertrekken naar omliggende clubs in 4e- en 3e provinciale. Afscheid nemen is - noch voor de club, noch voor de speler in kwestie - aangenaam;
  • de betere Kontichse jeugdspelers – als eindpunt van hun jeugdopleiding – klaar te stomen voor het echte werk in het eerste elftal in 1e provinciale;
  • K. Kontich F.C. nog sterker lokaal te verankeren;

Met een gemiddelde leeftijd van 20,5 jaar, waarvan een heel aantal 19-jarigen, mag de prestatie van dit seizoen best uitzonderlijk genoemd worden. Hun enthousiasme, aanvallend spelpatroon, verbondenheid met de club,… mag een voorbeeld zijn voor vele andere voetballers.

Een bijzondere vermelding voor de technische staf en coach Ward Van De Langenbergh (die halverwege vorig seizoen de ontslagen Danny Houbrechts verving) en de basis legde van dit succes.