19 januari 2017 1618x gelezen

KKFC B - VC Mortsel 3-74e Provinciale

K. Kontich F.C. B trad zaterdag jl. voor het eerst aan in 2017 en mocht meteen leider VC Mortsel OG verwelkomen. Het deed dat met de kersverse trainer Danny Houbrechts op de bank, terwijl ook A-kern-spelers Frank Vissers Jr., Bunow Angafor, Kwasi Appiah en Murat Ocak hun opwachting maakten.

K. Kontich F.C. B voetbalde – in winterse omstandigheden - prima, creëerde kansen en kwam in de 17e minuut ook op voorsprong toen Bunow Angafor van in de 16 meter voorbij doelman Busschots besloot. Na knullig balverlies centraal in de verdediging legde Herpoel de bal opzij naar Indy Augustynen, die de gelijkmaker maar binnen te leggen had. Voor de rust volgden er nog twee kadootjes van K. Kontich F.C., al vertoonde de 1-2 van Joachim Van Edom een buitenspelgeurtje.

De thuisploeg kwam vol goede wil uit de kleedkamer, kopte de aansluitingstreffer tegen de doelpaal, maar botste wederom op een scherpe counter (1-4). Thuisspeler Glauco lukte er toch in om één van de Kontichse kansen te verzilveren (2-4), want o.a. pogingen van Bunow Angafor en Jasper Verlinden gingen eerder naast. De hoop op een remonte werd al snel de kop ingeduwd want Talboom zorgde twee minuutjes later al voor de 2-5. Op het einde van de wedstrijd was de doelpuntenkermis compleet toen diezelfde Talboom en Herpoel voor de 2-6 en 2-7 zorgden. Frank Vissers legde met een erg mooi doelpunt de 3-7 eindstand vast.

De leiders uit Mortsel erkenden na de wedstrijd dat de uitslag het spelbeeld niet correct weergaf. K. Kontich F.C. wenst de buren van Mortsel uiteraard alle succes toe bij het bereiken van hun promotiedoelstellingen.