Heikant Berlaar

Wedstrijdverslag 9 september 2018 - Speeldag 2

K. Kontich F.C. trok met de 15 spelers naar F.C. Heikant die titelfavoriet K.F.C. Lille met 3-1 klopten. Dezelfde namen, dezelfde spelers,... maar een wereld van verschil.

K. Kontich F.C. begon slap aan de wedstrijd: nadat doelman Jef Snyders een eerste poging goed pareerde, moest hij zich in de 18e minuut al een eerste keer omdraaien. Jonas Verbert, overgekomen van Lyra, zorgde voor de 1-0.

Acht minuten later beroerde diezelfde Verbert de bal met de hand in het strafschopgebied. In de commotie hierbij hield verdediger Jonas Somers de spits even vast en legde scheidsrechter Robin Versweyveld de bal op de stip. Dat de scheidsrechter de fase vanuit zijn positie niet correct kon beoordelen, is verschoonbaar, maar het stilzwijgen van grensrechter Nick Nys was laakbaar en zorgde voor groot ongenoegen bij K. Kontich F.C. Verbert - die na de match een eerlijk oordeel velde - zorgde van op de stip voor de 2-0.

Alsof de ellende nog niet groot genoeg was, duwde scheidsrechter Versweyveld in de 40e minuut een tweede gele kaart onder de neus van kapitein Glen De Cock. Een lachtertje, behalve voor K. Kontich F.C. want Kamiel Van Hoogten scoorde de 3-0 vanuit de vrije trap.

Met 10 tegen 11 en een 3-0 achterstand werd de 2e helft een maat voor niets. Verbert maakte net na rusten zijn hattrick vol en scoorde de 4e treffer voor de thuisploeg. In een bitsig wedstrijdeinde - waarbij de scheidsrechter de controle totaal verloor - kregen Victor De Cock, Laurens de Bakker, alsook drie thuisspelers nog een gele kaart.

Een onherkenbaar K. Kontich F.C. speelde een zwakke partij, verloor meer dan terecht, maar werd op cruciale wedstrijdfases in de steek gelaten door de spelleiding. Eén mindere dag is uiteraard verschoonbaar.

Zaterdag 15 september a.s. ontvangt K. Kontich F.C. Mariekerke. Supporters op post!