KFC Lille

Wedstrijdverslag 1 september 2018 - Speeldag 1

Na een voorbereiding van zes weken beet K. Kontich F.C. zaterdagavond de spits af tegen de titelfavoriet bij uitstek, nl. KFC Lille.

Met o.a. doelman Nathan Goris (SK Lierse), Roel Van Hemert (ex-Antwerp, ex-SK Lierse), Maico Gerritsen (ex-VV Venlo, ex-Geel), Michael Van Geele (ex-Antwerp, ex-Middlesborough), Gilles Swerts (ex-Feyenoord, ex-Rode Duivel),… koppelt K.F.C. Lille heel wat talent aan ervaring. Vorig seizoen misten zij maar nipt de promotie naar de nationale reeksen.

Bij K. Kontich F.C. ontbraken aanwinst Tim Verstraeten, Andreas Kliché en Anthony Gabriëls nog wegens blessure en vielen Tindemans, Bruno Duarte en Indyana Van Camp naast de selectie van coach De Ceuster.

Het seizoen van K. Kontich F.C. kon niet slechter beginnen, want reeds na 3 minuten kreeg K.F.C. Lille de mogelijkheid om van op de stip te scoren na een overtreding van Lee Roy De Keersmaecker. De bezoekende spits Maico Gerritsen twijfelde niet en liet thuisdoelman Jef Snyders kansloos (0-1).

K. Kontich F.C. herstelde zich echter knap, wat in de 24e minuut terecht resulteerde in de gelijkmaker van Victor De Cock (1-1).

Na de rust was het al K. Kontich F.C. wat de klok sloeg. De bezoekende doelman keepte sterk, maar werd wel twee keer verschalkt. In de 56e minuut zette Victor De Cock zich door op de rechterflank en legde hij de bal klaar voor Arman Sucu die van op de rand van de zestien meter mooi raak trof (2-1). Nog een kwartiertje later bezegelde Paul Heylen zijn knappe wedstrijd door de 3-1 in twee tijden binnen te trappen.

Zondagmiddag a.s. trekt K. Kontich F.C. naar Berlaar-Heikant. Hopelijk volgt er in Heikant een even sterke prestatie en puntenwinst.

Supporters massaal op post!