KSK Branddonk

Wedstrijdverslag 10 maart 2019 - Speeldag 26

Na de knappe 6 op 6 op VC Herentals en thuis tegen De Kempen worstelde K. Kontich F.C. zich opnieuw in een favorietenrol voor de titel. De kloof met Witgoor Dessel werd namelijk beperkt tot één punt.

Voor de moeilijke verplaatsing naar SK Branddonk kon coach De Ceuster geen beroep doen op de geschorste Jonas Somers én de langdurig geblesseerden Paul Heylen en Andreas Tindemans. Victor De Cock sloot na zijn schoolstage in het buitenland na 6 weken terug aan bij de groep, maar startte op de bank.

Getart door felle windstoten schoot K. Kontich F.C. - tegen de wind in - als beste ploeg uit de startblokken. Reeds in de 1e minuut wist K. Kontich F.C. te scoren: Laurens de Bakker zette K. Kontich F.C. op rozen (0-1).

Amper een kwartiertje later schotelde Jordi Kreydt zijn ploegmaat Indyana Van Camp de 0-2 op een schoteltje voor. Indyana twijfelde niet en K. Kontich F.C. stond na 17 minuut spelen zowaar 0-2 voor.

Ook in de 2e helft was het al Kontich dat de klok sloeg, maar het vizier stond iets minder scherp. De Kontichse aanvallers lukten er niet in om de bevrijdende 3e treffer te netten. Na 6 weken afwezigheid viel Victor De Cock in de 74e minuut in en trapte hij de perfecte pass van Laurens de Bakker in het dak van het doel: 0-3 en K. Kontich F.C. was zeker van de 3 punten.

Door de thuisnederlaag van De Kempen en het verlies van KFC Zoersel in de topper tegen Witgoor Dessel, lijken deze ploegen af te haken in het titeldebat.
Zaterdag a.s. speelt K. Kontich F.C. thuis tegen KFC Wuustwezel. Supporters op post!!