VC Herentals

Wedstrijdverslag 24 februari 2019 - Speeldag 24

Na twee verliesmatchen trok K. Kontich F.C. in een weinig comfortabele positie naar ploeg in vorm, VC Herentals. K. Kontich F.C. kon géén beroep doen op Victor De Cock (buitenland), Arman Sucu (schorsing) en Andreas Tindemans (blessure).

K. Kontich F.C. begon goed aan de wedstrijd, maar Jordi Kreydt liet na om in de eerste minuut reeds de score te openen. Het was echter VC Herentals dat de score mocht openen vanop de penaltystip na een fout van Glen De Cock: Convalle twijfelde niet en na 13 minuten stond de thuisploeg op voorsprong.

Amper 5 minuten later stonden de bordjes al in evenwicht: Lee Roy De Keersmaecker trapte – eveneens van op de stip na een fout op Indyana Van Camp – de gelijkmaker tegen de touwen.
In de 22e minuut kwam K. Kontich F.C. verdiend op voorsprong toen Jordi Kreydt oog in oog met de thuisdoelman voor de juiste oplossing koos: scoren (1-2)!.

Tijdens de rust diende een zieke Jonas Somers vervangen te worden door Laurens de Bakker, die in de 2e helft een hoofdrol zou opnemen. Na een onnodige fout van Szalega op Laurens werd eerstgenoemde naar de kleedkamers gestuurd en moest VC Herentals met 10 verder. Het was diezelfde Laurens de Bakker die profiteerde van het mannetje meer, want hij bracht K. Kontich F.C. op een mooie 1-3 voorsprong. VC Herentals drong nog aan, lukte ook de aansluitingstreffer (’73; Spiessens), maar moest zich op het einde van de wedstrijd definitief gewonnen geven toen Laurens de Bakker zijn 2e van deze zonnige middag binnen trapte.

Door het verlies van FC Oppuurs, Witgoor Dessel en Zoersel, doet K. Kontich F.C. bovenaan het klassement een gouden zaak. Met één puntje achterstand op de leider belooft het competitieslot razend spannend te worden!