K. Lyra TSV
22/04/2018

K. Kontich F.C. stond zondag voor de zware verplaatsing naar kampioen TSV Lyra. Het kon daarbij geen beroep doen op Kocak (huwelijksreis), Glen De Dock (schorsing t.g.v. zijn uitsluiting in de bekerwedstrijd tegen Retie) en de geblesseerde Ben Van Hooydonck. Jeugdspelers Thomas Van Soom en Yassine El Boudakhani werden voor het eerst geselecteerd, maar kwam niet aan spelen toe.

K. Kontich F.C. begon aardig aan de wedstrijd en was meteen gevaarlijk met een kopbal van Victor De Cock. Gaandeweg herstelde TSV Lyra het evenwicht en voetbalde het vanuit de omschakeling enkele goede kansen bij elkaar. De thuisspelende spitsen toonden zich, maar kenden geen geluk bij de afwerking.

In de tweede helft nam TSV Lyra de bovenhand, hield K. Kontich F.C. gemakkelijk stand en waren het vooral de doelmannen die een hoofdrol opeisten. Eerst ranselde doelman Kristof Maes een vrije schop van Murat Ocak uit de winkelhaak, vervolgens stopte Filip Verheyen een (tot eenieders verbazing toegekende) strafschop van de sterk spelende Balbi.

Met dit knappe punt schiet K. Kontich F.C. weinig op in de race om een eindrondeticket: de wedstrijd van zondag 29/4 a.s. tegen rechtstreekse concurrent Sint-Job wordt allesbepalend. K. Kontich F.C. heeft de beste papieren, want een gelijkspel volstaat om – na de titel in 2e prov. vorig jaar – meteen deel te nemen aan de eindronde voor promotie.