17/03/2018
K. Merksplas SK

K. Kontich F.C. ontving zaterdagavond K. Merksplas SK, dat haar laatste vier wedstrijden op rij won én een mooie sprong in het klassement maakte. De thuisploeg kon géén beroep doen op de geschorsten Victor De Cock én Jens Verboven, terwijl Bruno Duarte met griep aan de kant bleef.

De wedstrijd kon voor K. Kontich F.C. niet beter beginnen, want reeds na vijf minuten kopte Andreas Kliché een vrije trap van Murat Ocak voorbij de bezoekende doelman. Op een bevroren terrein was K. Kontich F.C. heer en meester, maar o.a. Laurens de Bakker, Ben Van Hooydonck en Murat Ocak verzuimden om de score voor de rust uit te diepen.

Wat voor de pauze niet lukte, lukte meteen na de pauze wel: Ben Van Hooydonck kopte een voorzet van Murat Ocak binnen (2-0). De bevrijdende 3-0 werd echter gemist, waardoor K. Merksplas SK de kans rook op een aansluitingstreffer. Die kwam er ook, want Verhoeven verlengde een kwartier voor het einde een vrije schop in doel (2-1). K. Kontich F.C. bleef ijzig (letterlijk) kalm en hield uiteindelijk de winst thuis.

K. Kontich F.C. deed een mooie zaak in de strijd om de eindronde, want Heikant en Sint-Job konden hun wedstrijd niet winnen, terwijl ook eerste achtervolger Lyra (in de periodestand althans) puntenverlies leed. Op 2 speeldagen van het einde van de 3e periode staat K. Kontich F.C. nog steeds op kop!