24/02/2018
KFC Lille

K. Kontich F.C. en KFC Lille hadden weliswaar de intentie om er een leuke pot voetbal van te maken, maar een bevrozen terrein zorgde ervoor dat de toeschouwers zich niet konden opwarmen aan het spelbeeld. In een kansarme wedstrijd kwam KFC Lille op het half uur voor na een doelpunt van Gerritsen. K. Kontich F.C. trok na de rust de wedstrijd naar zich toe en kwam het via een mooi doelpunt van Van Hooydonck op gelijke hoogte.

Op het uur miste Arman Sucu – door het harde terrein - zijn interceptie, waardoor Gerritsen alleen op doelman Verheyen afstormde. Centrale verdediger Jonas Somers kon de bezoekende aanvaller van KFC Lille nog remonteren, maar raakte bij zijn interceptie niet alleen de bal. De scheids toonde zich onverbiddellijk, stuurde Jonas vervroegd naar de warme kleedkamers en legde de bal net buiten het strafschopgebied. Doelman Verheyen pakte de daaropvolgende vrije trap erg knap.

Met 10 tegen 11 kwam K. Kontich F.C. eigenlijk nooit echt in de problemen en trachtte het de bal wat langer in de ploeg te houden. Diep in blessuretijd floot de scheidsrechter echter een bijzonder lichte vrije schop aan de rand van het strafschopgebied. Delen trapte de bal loeihard in de winkelhaak, waardoor KFC Lille - niet geheel onverdiend, maar zeker wel gevlijd - met de overwinning aan de haal ging.

Door het eerste competitieverlies van Racing Mechelen tegen Heikant én het verrassende gelijkspel van TSV Lyra tegen OG Vorselaar, blijft K. Kontich F.C. wél alleen leider in de 3e periode. Volgende week trekt K. Kontich F.C. naar het laatst geklasseerde GR Katelijne.