K. Witgoor Sp.Dessel
04/02/2018

K. Kontich F.C. ging na de thuiswinst tegen Rapid Leest op bezoek bij het 5e geklasseerdeWitgoor Dessel. De verre verplaatsing werd gemaakt zonder Arman Sucu, die tegen Rapid Leest zijn 6e gele kaart van het seizoen liet noteren en bijgevolg een gele schorsingsdag uit zat. Na de winst van Antonia en SK Branddonk op zaterdagavond wisten de spelers van K. Kontich F.C. wat hen te doen stond.

K. Kontich F.C. speelde een sterke wedstrijd op een erbarmelijk terrein en was technisch de meerdere van de thuisploeg, die al snel tot 10 man herleid werd na een fout van Huygens op de doorgebroken Victor De Cock. In de 12e minuut legde scheidsrechter Geert Joris de bal op de stip toen Laurens de Bakker foutief afgestopt werd in de zestien: Murat Ocak faalde niet van op de elfmeter en bracht K. Kontich F.C. op voorsprong.

K. Kontich F.C. rook bloed, bleef combineren en versierde enkele mogelijkheden: Ben Van Hooydonck maakte er oog in oog met de keeper 0-2 en – net na de rust – 0-3 van. De grootste kans van de wedstrijd was nog voor de doorgebroken Mitch Keusters die op doelman Gilis besloot.

Door deze zege vindt K. Kontich F.C. terug aansluiting bij de top 5. De komende wedstrijden tegen Antonia en OG Vorselaar zullen aantonen welke rol K. Kontich F.C. dit seizoen nog kan vervullen.