28/01/2018
SK Rapid Leest

K. Kontich F.C. moest al een tijdje wachten op een driepunter: het was geleden van de 0-4 overwinning op Merksplas (19 november 2017) dat K. Kontich F.C. aan het langste einde trok. Wedstrijden tegen koplopers Racing Mechelen en TSV Lyra gingen verloren, terwijl de sneeuw voor afgelastingen zorgde tegen SK Branddonk en Schriek. Een ongelukkige thuisnederlaag tegen FC Oppuurs, werd gevolgd door een verdiend gelijkspel bij Heikant Berlaar.

De wedstrijd tegen Rapid Leest, dat slechts 15e stond met 13 punten, moest gewonnen worden om er een zorgeloos seizoenseinde van te maken. Andreas Kliché en Glen De Cock keerden terug uit schorsing, waardoor Nico Meys en Olivier Claessens uit de selectie verdwenen.

K. Kontich F.C. begon goed aan de partij en wist al razendsnel te scoren via Victor De Cock, die een pass van Laurens de Bakker in doel werkte. Nog voor het kwartier verdubbelde Glen De Cock de score toen hij een schot van Ben Van Hooydonck aan de 2e paal in doel gleed. Door het gemak waarmee K. Kontich F.C. op voorsprong kwam, sloop er blijkbaar een bepaalde gelatenheid in het team, wat de bezoekers uit Leest de mogelijkheid gaf om na de rust de bordjes in evenwicht te brengen: in de 64e minuut ging een afgeweken schot van de ingevallen El Assaoui tegen de touwen, terwijl Verschueren vijf minuutjes later uit een wir-war van benen kon scoren.

De thuisploeg was aangeslagen door deze gelijkmaker, nam het initiatief opnieuw in handen en versierde de ene na de andere hoekschop en vrije schop. Een rechtstreekse vrije schop van Ocak spatte nog uiteen op de kruising, maar een pegel van Victor De Cock bezegelde het lot van Rapid Leest in de 90e minuut.

Zondag a.s. trekt K. Kontich F.C. naar Witgoor Dessel.

Supporters op post!