K.RC Mechelen
06/01/2018

K. Kontich F.C. zag voor de winterstop haar uitwedstrijd op SK Branddonk en thuiswedstrijd tegen SV Schriek afgelast worden en trok daardoor met twee opeenvolgende nederlagen de winterstop in. Tijd voor revanche dus, al beloofde dat tegen Racing Mechelen géén makkie te worden: de traditieclub uit Mechelen leerde dit seizoen nog niet wat verliezen is. Bij K. Kontich F.C. ontbraken Tindemans (schorsing) en Gabriëls (enkelblessure), maar trainer Wes De Ceuster kon voor de rest op een fitte spelerskern rekenen.

De wedstrijd was nog maar net bezig of Mariën mocht de bal aan de eerste paal binnen tikken: K. Kontich F.C. keek na één minuut reeds tegen een achterstand aan, wat een voorbode zou betekenen van een bijzonder bleke teamprestatie. Op het kwartier verdubbelde topschutter Kevin Huysmans de score, waarna Racing zich kon beperken tot het controleren van de wedstrijd. En onze jongens dan? Bedroefd breiwerk achteraan en een veelvoud aan slechte acties: meer stelde K. Kontich F.C. in de eerste helft niet voor.

In de tweede helft kwam K. Kontich F.C. iets beter in de wedstrijd en durfde het naar voor te voetballen, al leidde dat niet tot échte doelkansen. Racing verzuimde de score verder uit te diepen: een lob van Huysmans spatte uiteen tegen de paal, terwijl doelman Verheyen in blessuretijd nog een elfmeter redde.

K. Kontich F.C. zakt door deze derde opeenvolgende nederlaag naar de 9e plaats in het klassement. De thuismatch tegen FC Oppuurs van zaterdag 13 januari 2018 om 20u00 moet de heropstanding inluiden.