KFC Lille

Wedstrijdverslag 15 december 2018 - Speeldag 16

Na een teleurstellende 1 op 6 tegen VV Duffel en KSV Schriek stond K. Kontich F.C. zaterdagavond voor een moeilijke verplaatsing naar KFC Lille.

KFC Lille beschikt zoals ieder seizoen over héél wat kwaliteit, maar kreeg de trein dit seizoen nog niet op de rails. Zo kon Lille maar 1 van haar laatste 9 wedstrijden winnen.

K. Kontich F.C. kon nog steeds geen beroep doen op de geblesseerden Tim Verstraeten, Tim Vleminckx, Andreas Tindemans, Lee Roy De Keersmaecker, Paul Heylen en Jonas Somers, terwijl Victor De Cock wél opnieuw van de partij was na een speeldag schorsing.

De openingsfase van de wedstrijd werd gedomineerd door de thuisploeg, die de bal vlot rond voetbalde, maar het was K. Kontich F.C. dat op voorsprong kwam: met een schot vanop 20 meter verrastte Anthony Gabriels doelman Nathan Goris ('11).
KFC Lille probeerde zich te herpakken van deze opdoffer, maar enkel Owusu lukte er in om K. Kontich F.C. te bedreigen: doelman Snyders pareerde zijn poging op slag van rust erg knap.

In de 2e helft voltrok zich eenzelfde spelbeeld: de thuisploeg nam het balbezit voor haar rekening, maar lukte er niet in om écht gevaarlijk te zijn, terwijl een gedreven Kontich op de tegenaanval loerde, maar vaak de laatste pass foutief inleverde.
Toch kwam K. Kontich F.C. op een 0-2 voorsprong, toen Indyana Van Camp een assist van Victor De Cock tegen de touwen prikte.

De wedstrijd bleek echter nog niet gespeeld te zijn, want op het uur lukte KFC Lille er in om op één minuut tijd twee doelpunten te maken: Delen trapte een slecht weggewerkte voorzet in doel, waarna ook Bruno Duarte - die nochtans een erg sterke wedstrijd speelde - zijn duit in het zakje deed met een te korte terugspeelbal die door thuisspits Gerritsen eenvoudig in doel gelegd kon worden.

Het jonge K. Kontich F.C. was echter niet onder de indruk, ging voluit op zoek naar de zege én vond ze uiteindelijk ook: na een fout op de ingevallen Laurens de Bakker, legde Victor De Cock van op de stip de eindstand vast: 2-3.