KSK Branddonk
08/04/2018

K. Kontich F.C. won zondagmiddag haar inhaalwedstrijd op SK Branddonk met 1-3 en deed een uitstekende zaak in de strijd om een eindrondeticket. Het 4e geklasseerde Berg & Dal verloor namelijk haar wedstrijd op Schriek, terwijl achtervolgers St-Job en Witgoor Dessel thuis de duimen moesten leggen tegen respectievelijk TSV Lyra en K Merksplas SK.

SK Branddonk – K. Kontich F.C. werd een open wedstrijd op het scherp van de snee, want de thuisploeg is nog lang niet zeker van een verlengd verblijf in 1e provinciale.

Tijdens de eerste helft leidde het viriele spel van de thuisploeg en het weinig kordate optreden van de scheidsrechter dan ook tot frustratie bij K. Kontich F.C.: een regelrechte aanslag op de enkel van Ben Van Hooydonck leverde enkel geel op voor… Ben Van Hooydonck, terwijl Victor De Cock geel kreeg wegens protest nadat zijn geldige doelpunt ten onrechte afgekeurd werd. Iets daarvoor werd een overtreding op Ben Van Hooydonck in de 16m evenmin gefloten door de scheidsrechter.

Men zou bijna vergeten zijn dat er ook gevoetbald werd: K. Kontich F.C. was de best voetballende ploeg en zorgde voor het meeste dreiging, maar het was SK Branddonk dat in de eerste helft het dichtst bij een openingsdoelpunt kwam toen balverlies van Murat Kocak een knal tegen de kruising inluidde. Even later zorgde de thuisploeg opnieuw voor gevaar toen Bruno Duarte een duel in de kleine backlijn verloor en de spits van SK Branddonk op doelman Verheyen besloot.

In een spannende tweede helft domineerde K. Kontich F.C. de partij en kon SK Branddonk alleen dreigen op stilstaande fases. De thuisploeg kwam tegen de gang van het spel in wel op voorsprong toen Murataj een misverstand tussen Bruno Duarte en Filip Verheyen koelbloedig afstrafte. Met nog een 5-tal minuten speeltijd op het bord kreeg K. Kontich F.C. dan toch wat het verdiende: nadat doelman Veraghtert eerdere pogingen van Bruno Duarte en Victor De Cock pareerde, moest hij zich toch gewonnen geven op een kopbal van Jonas Somers. Twee minuten later had Ben Van Hooydonck zijn revanche voor de drieste tackle beet, toen hij de 1-2 enig mooi vanuit een bijzonder scherpe hoek in doel lepelde. De ingevallen Laurens de Bakker zorgde met zijn 14e doelpunt van het seizoen voor de beslissende 1-3.

Zaterdag 14 april a.s. om 20u00 neemt K. Kontich F.C. het op tegen KSV Schriek. Supporters massaal op post om K. Kontich F.C. naar de eindronde te roepen!