25/11/2017
K. Lyra TSV

Een stortvloed aan doelpunten…

Wie dit weekend naar de terreinen van K. Kontich F.C. afzakte, was getuige van een stortvloed aan doelpunten.

Het doelpuntenfestival begon zaterdagmiddag toen onze nationale dames het derde geklasseerde Famkes Merkem met 5-0 huiswaarts stuurden. Goalgetters van dienst waren Chiara Wielockx (die een loepzuivere hattrick lukte), Annelies Van Den Bergh en Maren Sempels. Door deze overwinning blijft ons damesteam – samen met USG Tertre – stevig aan de leiding van het klassement. Vrijdagavond wacht hen de verplaatsing naar Svelta Melsele!

Wat later op de dag vielen de doelpunten in het verkeerde mandje, want TSV Lyra toonde zich niet noodzakelijk beter, maar wél efficiënter in de zone van de waarheid. Het prestigeduel tegen leider TSV Lyra begon slecht voor K. Kontich F.C. A, want reeds in de 1e minuut bracht Kreydt met een rake kopbal aan de 2e paal de uitploeg op voorsprong. K. Kontich F.C. reageerde onmiddellijk en kreeg gedurende 20 minuten meerdere kansen om de gelijkmaker te scoren, maar een puik keepende Kristof Maes hield TSV Lyra recht. Toen Jonas Verbert wederom vrij mocht afwerken aan de 2e paal en een pegel van Kreydt in de rechterbovenhoek verdween (0-3), was de veer bij de thuisploeg – weliswaar niet geheel verdiend – al vroeg in de wedstrijd gebroken. Uiteindelijk werd het 1-5 voor de leiders uit Lier: de overwinning was verdiend, de score te zwaar. Zondag a.s. trekken onze heren naar Sint-Job, dat slechts één puntje minder telt.

Op zondag was het de beurt aan K. Kontich F.C. B, dat erg goed presteert in 4e provinciale C. Ook deze week werd er stevig uitgehaald: slachtoffer van dienst was Leest United dat met 6-1 het terrein diende te verlaten. Jamie Schallenbergh lukte 3 doelpunten, Arne Mondelaers 2 en Fabian Rotgers 1. Halfweg de competitie staat ons jeugdteam op een 4e plaats met slechts 2 punten achterstand op de leider. Knap werk!