K. Merksplas SK
19/11/2017

Na het gelijkspel op Berg & Dal trok K. Kontich F.C. gisterenmiddag naar SK Merksplas, dat – net als K. Kontich F.C. – vorig seizoen de titel pakte in 2e provinciale. SK Merksplas begon sterk aan de competitie en behaalde een knappe 9 op 15. De voorbije weken stokte de motor echter en werden er nog slechts 4 punten behaald op zeven wedstrijden.

K. Kontich F.C. kon beroep doen op haar volledige A-kern (geen schorsingen en blessures), waardoor coach Wes De Ceuster af te rekenen kreeg met positieve selectieproblemen.

Op een loodzwaar en hobbelig terrein voetbalde K. Kontich F.C. best een aardige partij, gekruid met vier doelpunten. In de eerste helft werd Laurens de Bakker twee keer foutief afgestopt in het strafschopgebied, waardoor Ben Van Hooydonck tot twee maal toe de kans kreeg om zijn doelpuntentotaal aan te dikken. In de tweede helft ging K. Kontich F.C. op zoek naar de bevrijdende derde treffer en die kwam er ook: Victor De Cock verschalkte de lokale goalie in drie tijden. In het slot van de wedstrijd trapte de ingevallen Andreas Tindemans de 0-4 nog knap in de rechterbovenhoek binnen.

K. Kontich F.C. deed wat het moest doen, behoudt aansluiting bij de top 5 van het klassement en kijkt zaterdag 25 november a.s. om 20u00 de autoritaire leider TSV Lyra in de ogen.

Supporters massaal op post!