07/10/2017
K. Witgoor Sp.Dessel

Voor het eerst sinds 17 september 2016 ging K. Kontich F.C. thuis voor de bijl. Killer van dienst was Witgoor Dessel, dat – net als K. Kontich F.C. – het voorbije seizoen promoveerde naar 1e provinciale.

Witgoor Dessel – gesteund door haar enthousiaste aanhang – startte fel en kwam dan ook 0-1 voor met een kopbaldoelpunt van Hangisi. Nochtans had de Kontichse aanvaller Laurens de Bakker de thuisploeg al eerder op voorsprong moeten zetten: moederziel alleen – en wellicht enigszins verrast - lobte Laurens de bal over de keeper.

De achterstand motiveerde K. Kontich F.C. om het heft in handen te nemen. Mét resultaat, want Victor De Cock tikte de gelijkmaker – vanuit de rebound – binnen (1-1).

Na de rust ging K. Kontich F.C. nadrukkelijker op zoek naar de driepunter, maar het waren opnieuw de groen-gelen die zich het efficientst toonden: 1-2 via Blockx, die slecht (uit)verdedigen genadeloos wist af te straffen. K. Kontich F.C. verdiende zeker in het slotoffensief de gelijkmaker: een kopbaldoelpunt van Glen De Cock werd afgekeurd, terwijl Ben Van Hooydonck van op 2 meter hard tegen de deklat knalde.

Door deze nederlaag verliest K. Kontich F.C. de voeling met de absolute top van het klassement. Zaterdag wacht de verplaatsing naar Antonia Zoersel, de ex-club van coach Wes De Ceuster.