23/09/2017
Heikant Berlaar

Na de ruime 0-5 overwinning op het veld van Oppuurs, kreeg K. Kontich F.C. zaterdag het bezoek van FC Berlaar-Heikant.

K. Kontich F.C. kon géén beroep doen op de geblesseerde Anthony Gabriëls en de zieke Bruno Arjonas Duarte, terwijl Paul Heylen na een inactiviteit van bijna 6 maanden opnieuw aan de start verscheen. Beide ploegen speelden niet meteen hun beste wedstrijd, want te veel slordigheden en balverlies ontsierden de wedstrijd. Na een handsbal in de zestien kreeg K. Kontich F.C. een terechte strafschop: Ben Van Hooydonck had twee tijden nodig om zijn 5e doelpunt van het seizoen te netten. Even later had de match reeds in een beslissende plooi kunnen vallen, want na een prachtig uitgespeelde aanval besloot Laurens de Bakker – oog in oog met de bezoekende goalie – naast.

In de tweede helft nam Berlaar-Heikant het balbezit voor haar rekening, maar het was K. Kontich F.C. dat de betere kansen kreeg. Uiteindelijk lukte Laurens de Bakker in de 73e minuut er in om de 2-0 voorbij doelman Thys te trappen. Even later kopte Stein Huysegems de aansluitingstreffer binnen, maar verder kwam Heikant niet.

K. Kontich F.C. realiseert door deze overwinning een knappe 10 op 15 en staat met deze cijfers gedeeld tweede in het klassement. Volgende zondag trekken we naar Rapid Leest!