26/08/2017
KSK Branddonk

K. Kontich F.C. won zaterdagavond haar eerste wedstrijd in 1e provinciale. De tegenstander die de terugkeer van K. Kontich F.C. in de hoogste reeks van de Provincie Antwerpen mocht mee vieren, was SK Branddonk. De thuisploeg kon geen beroep doen op de geblesseerden Meys, Heylen, Sucu en Keusters, terwijl nieuwkomers Verboven, Bruno Duarte, Murat Kocak, Olivier Claessens én Andreas Tindemans wél deel uit maakten van de selectie.

K. Kontich F.C. kwam tijdens het eerste half uur sterk voor de dag en kwam dan ook op voorsprong met een doelpunt van Victor De Cock, die de bal laag in de verste hoek binnen knalde. SK Branddonk herstelde het evenwicht en toonde zich vooral op stilstaande fases gevaarlijk, maar doelman Verheyen keepte attent. In de tweede helft behield K. Kontich F.C. de organisatie en ging het resoluut op zoek naar een veiligere voorsprong. Het doelhout (tot drie keer toe!) én de bezoekende goalie gaven zich pas in de 83e minuut gewonnen tot Ben Van Hooydonck de 2-0 nette.

K. Kontich F.C. hield de drie punten thuis en trekt volgende week naar SK Schriek, waar o.a. Bram Criel (ex-Racing Genk) en keeper Tom Verrelst (ex- KV Mechelen) op het wedstrijdblad zullen verschijnen.

Supporters op post!